DEFENDO ALLIANCE


 

Defendo är ett modernt självförsvarssystem med rötter som sträcker sig ända till 1920–talet. William E. Fairbairn fick under andra världskriget i uppgift att utveckla ett enkelt system för närkamp, kallat Defend-u. Avsikten var att skapa ett system som gick snabbt att lära in, men trots det var effektivt i självförsvar och vid kraftanvändning.

 

Under årens lopp har teknikerna finslipats för att motsvara dagens behov. Bara de tekniker som fungerar i praktiken har införlivats i Defendo, medan allt onödigt eller osäkert har gallrats bort. Researchen har varit omfattande när teknikerna har dokumenterats, och inga tekniker har godkänts bara för att man antagit att de fungerar. Tack vare detta grundliga arbete är Scandinavian Defendo ett uppskattat, realistiskt självförsvarssystem, som anses höra till de bästa i världen.

  

Defendo är utvecklat för europeiska behov, och tar hänsyn till europeiska särdrag både i kultur och miljö. Belysning, klimat, kultur och miljö skapar specifika behov, som man absolut måste ta hänsyn till när det handlar om realistiskt självförsvar.

 

För att Defendo ska förbli en helhet, ett såväl tekniskt som taktiskt högklassigt system med effektiva inlärningsmetoder, så har Defendo Alliance samlat ett internationellt samarbetsorgan bestående av proffs inom kamp- och säkerhetsbranscherna. Dessa I.D.D.I.-instruktörer reser runt i världen och instruerar i Defendo, samtidigt som de samlar in den senaste kunskapen och åsikterna om nya behov i en föränderlig värld. Defendo strävar efter att alltid vara steget före.

PRIMUS MOTOR
Jyrki Saario har 35 års erfarenhet av kampsport/självförsvar, en pionjär inom Kickboxning och Muay Thai. Jyrki har också under många år varit en drivande kraft för att sprida kunskapen om verklighetsbaserat självförsvar inom de nordiska länderna.

Idag är Jyrki erkänd som en av de ledande profilerna inom självförsvar.

Utdrag ur CV:

Defendo Alliance Primus Motor
Krav Maga instruktör E2 (Imi certifierad)
IKMF Director Finland
KAPAP instruktör
Muay Thai instruktör
Kickboxning instruktör svart bälte 5 Dan
Boxning steg 4 instruktör


Blekinge Självförsvarsskola är en ideell förening som håller veckoträning, seminarier och kurser i modernt, effektivt och realistiskt självförsvar.

Klubbens instruktörer har en lång kampsportserfarenhet och är utbildade och godkända av Defendo Alliance/Jyrki Saario

Kontakta oss


Vill du träna ett modernt, effektivt och intressant självförsvar?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig

OBS!: Fyll i rutorna märkta med en asterisk.


Phone: 0702216369

Email: info@defendokarlskrona.com

Web: