Safe Kid

Saario Academys Safe Kid-program är ett omfattande självförsvarssystem riktat till barn i åldrarna 5 till 10 år.

Safe Kid bygger på tekniker från Krav maga och Defendo. 

Programmet kombinerar fysiska aktiviteter, kampsportstekniker och mental utveckling för att hjälpa barn att bygga självförtroende, fysisk kondition och självförsvarsfärdigheter. Träningen ger dem positivt utlopp för energi samtidigt som de lär sig att skydda sig själva och hantera konflikter på ett lämpligt sätt.

 

Huvudmål med Safe Kid träningen:

- Förbättrade motoriska färdigheter.

- Självdisciplin.

- Förbättrade konfliktlösningsförmågor.

- Fatta snabba beslut i dynamiska situationer.

- Tryggare i vardagen.

- Förbättrat självförtroende

- Förbereder barnen både fysiskt och mentalt för utmaningar i sina dagliga liv

 

 

Träningen är uppbyggd på ett lekfullt sätt där vikten av att lyssna och fokusera här och nu vävs in på ett naturligt sätt. Under första terminerna kommer barnen lära sig olika grundläggande tekniker inom självförsvar som slag, sparkar och blockeringar. De kommer få lära sig att försvara sig när de hamnat på marken, hur de snabbt och kontrollerat tar sig upp igen och hur man snabbt tar sig bort från hotfulla situationer. Det ingår många gymnastiska moment i konceptet för att bygga rörlighet, styrka och kännedom om sin egen kapacitet. 

 

Vi kommer även prata en hel del kring säkerhet i vardagen med barnen, hur man agerar när man själv måste fatta besluten och ge dem tryggheten att hantera jobbiga situationer.